John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társaság

"– Azt a kurva!
Satie erre elvigyorodott.
– Cuki, akár egy panda, mi?
Kahurangi erre furcsa hangot hallatott.
– Öreg, ha szerinted az ott cuki, túl régóta vagy ezen a bolygón.
– Szerintem is – mondtam. – Az az izé ott H. P. Lovecraft pánikrohama."
(John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társaság)

Scalzi napjaink egyik leghíresebb kortárs sci-fi írója legújabb regénye a Kaidzsú Állatvédő Társaság. Egy könyvmoly társam ajánlotta (köszönöm ez úton is @k.adi) és nem bántam meg,hogy elolvastam!

A történet szerint a COVID világjárvány kitörésekor Jamie elveszíti jól fizető munkáját és kénytelen ételfutárnak állni. Jamie kocka,imádja a scifi-t,sőt,a doktoriát is abból írta. Egy nap találkozik régi ismerősével,Tommal,aki munkát ajánl neki. Tom elmondása szerint a munka nagy,egzotikus állatok védelmének ellátásából és anyagmozgatásból állna.

Jamie kap a remek ajánlaton,ám az csak később derül ki,hogy az egzotikus állatok egy másik bolygón élnek és nem nagyok,hanem egyenesen hegynyi méretűek.

Ahogy átlépi Jamie a mi világunk és a kaidzsúk világa közti vékony határt, egy hihetetlen kaland veszi kezdetét, találkozik a hatalmas kaidzsúkkal,az új csapatával,barátságokat köt,megtanulja megvédeni magát a különös világ számos ragadozója ellen,és persze megpróbálja megvédeni a kaidzsúkat tőlünk,emberektől.

Ez a regény igazi nyári,könnyed olvasmány. A történet sodró lendületű,szórakoztató, humoros. A párbeszédek pörgősek, Jamie karaktere szerethető. Annak ellenére,hogy a történet alapkövei ismerősek lehetnek korábbi filmekből,regényekből, a sztori mégis eredeti és igényes. Ez volt az első regényem Scalzitól, és annyira tetszett,hogy a többi regénye közül is fogok csemegézni.

Aki szerette a Jurassic Parkot és a Godzillát,azoknak főleg ajánlom!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések